Fasade

Nudimo vrhunske proizvode i sistemska rješenja međunarodnih lidera na tržištu.

Fasadni čelični sistemi su potpuno izolovani sistemi zastakljujućih šipki, sa toplotnom zaštitnom konstrukcijom.

Bez obzira radi li se o novogradnji ili renoviranju postojećeg objekta, fasadni čelični sistemi i ostakljenje krova mogu se izvesti pomoću samo nekoliko modularnih komponenata. To omogućava arhitektima i dizajnerima da ispune različite zahtjeve za toplotnu i zvučnu izolaciju, kao i zaštitu od požara, postižući pritom potpuno integrisani dizajnerski izgled kompletnog objekta. Da bi se postigao efikasan strukturni dizajn čeličnih fasada, čelične fasade nude različite nosive sisteme: potpuno podržani rasponi, ugrađena jednostrana ili kontinuirana greda. Korištenje zavarenih konstrukcija omogućava izradu složenih elemenata i oblika po mjeri, precizno i prema zahtjevima. Čelični fasadni sistemi testirani su u skladu sa standardom proizvoda EN 13830.

Karakteristike

Zaštita od buke i požara

Bezbjednosne karakteristike

TREBATE NOVU STOLARIJU?

ZATRAŽITE PONUDU!

Kontaktirajte nas i u najkraćem roku šaljemo Vam ponudu.

Fasade

Aluminijumske fasade nude maksimalnu transparentnost.

Nova generacija fasadnih sistema omogućava visoku toplotnu izolaciju kroz nove izolatore.

FWS_60_CV_Innen_Spa

Kod aluminijumskih fasada krilo je spojeno sa nosivim dijelom i zadržava istu vizuelnu širinu, dok se fiksna i otvarajuća polja ne razlikuju spolja. Dvije dubine, od 65 mm i 85 mm, omogućavaju različite ugradbene mogućnosti.

Kod prozorskih konstrukcija se dostiže vizuelna širina sa 130 mm, a kod blok prozora/fasadnih konstrukcija sa 120 mm.

Fasadni sistemi pružaju transparentnu fasadnu konstrukciju sa velikim staklenim površinama. Dostupna je dubina od 50 do 250 mm.

Na raspolaganju su horizontalni i vertikalni profili debljine od 65 do 155 mm. Za veliki stakleni teret postoji HD rješenje (Heavy Duty).

Ovakvo je rješenje optimalno za pasivne kuće.​

Karakteristike

Zaštita od buke

Bezbjednosne karakteristike

TREBATE NOVU STOLARIJU?

ZATRAŽITE PONUDU!

Kontaktirajte nas i u najkraćem roku šaljemo Vam ponudu.

Ono što je 1923. godine počelo kao obrtnička radionica Josefa Jansena iz Oberrieta, razvilo se u high-tech-preduzeće, koje posluje na međunarodnom tržištu. Pri tome su zadržane tipične Jansen vrijednosti. Tadašnji pionirski duh očituje se i u današnjim proizvodima i uslugama.

Danas Jansen AG proizvodi i prodaje varene i vučene precizne čelične cijevi kao i sisteme profila od čelika i plemenitog čelika za prozore, vrata i fasade, te pvc proizvode za građevinu kao i industriju: proizvode koji garantuju  švicarsku kvalitetu, inovaciju, dugovječnost i energetsku održivost. Jansen-grupacija do danas je ostala u 100% porodičnom vlasništvu i zapošljava na međunarodnom novou oko 1.000 saradnika, od čega njih  cca. 60 izučava zanat.

Navedeno švicarsko porodično preduzeće ostvarilo je 2013. godine 285 miliona franaka prometa. Širom svijeta Jansen je aktivan preko predstavništva i partner preduzeća.

U proizvodnim pogonima u Oberrietu i Dingestädtu (D) dnevno se obrađuje 300 t sirovina, što od prilike odgovara težini airbusa A 380. Odnosno ukoliko bi se spojile sve cijevi, koje Jansen godišnje proizvede, mogao bi se dva puta obujmiti zemljin ekvator.

Schüco International KG osnovao je 1951. godine Heinz Schürmann kao preduzeće za gradnju metalnih proizvoda za izloge, sa ukupno šest saradnika u Porta Westfalica pod imenom Heinz Schürmann & Co.

Preduzeće je 1964. godine preuzela kompanija OTTO FUCHS. Danas Schüco razvija i prodaje sisteme za obloge zgrada, između ostalog za jedno-porodične kuće, objekte i industrijske pogone. U spektar proizvoda ubrajaju se sistemi profila i pribora za gradnju prozora, vrata, fasada i ljetnih vrtova. Nadalje sistemi za balkone, zaštite od sunca, protu požarni i protu dimni sistemi kao i protu provalni sistemi, te sistemi koji ublažavaju štete od streljiva i eksplozija.

Schuco je jedan od vodećih dobavljača visokokvalitetnih sistema prozora, vrata i fasada izrađenih od aluminijuma i čelika. Milioni Schuco proizvoda koriste se širom sveta i zadovoljavaju najviše zahteve dizajna, udobnosti, sigurnosti i energetske efikasnosti.

Snaga učinkovitosti objekata ovisi o njihovom omotaču. On ne smije samo dopuštati arhitektonsku slobodu, već prije svega mora biti energetski učinkovit i osmišljen tako da je orijentiran na benefite. ALUKÖNIGSTAHL je vodeći specijalist u segmentu staklenih fasada na području srednje i jugoistočne Europe.

ALUKÖNIGSTAHL je preduzeće koje se već četiri generacije  nalazi u porodičnom vlasništvu. Ne samo zaposleni, već i brojni kupci su nam vjerni generacijama. Naše razumijevanje partnerstva podrazumijeva lični pristup, profesionalnu uslugu, lojalnost, istrajnost. Sveobuhvatni paket naših usluga je jedinstven i priznat u građevinskoj branši. Za nas, partnerstvo predstavlja uzajamni poticaj za postizanje maksimalnih rezultata, a to je „motivacioni motor“, koji omogućava naš zajednički uspjeh.

Svojim partnerima ALUKÖNIGSTAHL nudi sveobuhvatni paket profesionalnih usluga u svim fazama realizacije građevinskog projekta. Ekipe naših savjetnika razvijaju nove proizvode i pomažu Vam pri odabiru optimalnih komponenti sistema za Vaš konkretni projekat. Tijesna saradnja na planu primjene tehnoloških procesa u proizvodnji, načina obrade materijala, školovanja kadrova i softverskih rješenja garantuje da će projektni planovi biti realizovani racionalno, efikasno i kvalitetno.