GECCO (Gealan Clima Control)
Kako bi se u Vašim prostorijama održala ujednačena vlažnost i temperatura, tu je inteligentni samoregulišući sistem za provjetravanje zraka GECCO (clima control). Ugradnjom GECCA na Vaš prozor dobijate automatsku izmjenu zraka kroz zatvoren prozor, a pritom nema propuha
ni naglog pada temeperature. Mali poklopac sa velikim djelovanjem čini od Vašeg klasičnog prozora «prozor za provjetravanje», kojim se postiže redovna izmjena zraka u prostoriji i sprječava pojava plijesni na zidovima.


PremiVent
PremiVent je pametno rješenje za modernizaciju postojećih zgrada. Ovaj high end proizvod iz Kömerling fan serije vetilisanja je jednostavno, ekonomično i održivo rješenje problema stambene industrije. Na takmičenju Praxis Altbau gdje je bilo 2.011 proizvoda, “Innovation Award je osvojio „PremiVent“ po svojoj učinkovitosti i ekonomičnosti. Središte PremiVent-a predstavlja integrisan kontrasmijeran izmjenjivač entalpije. U izmjenjivaču entalpije, traka s posebnim solima djeluje kao spužva, upija vodenu paru sa tople strane i prebacuje na stranu hladnog zraka. Ovaj proces izvlači energiju iz vodene pare.
Izmjenjivanjem entalpije se može postići ušteda energije od 80% za ugodnu klimu za boravak.
Dalje izmjene su nepotrebne: sve se jednostavno instalira kad se prozor zamijeni. PremiVent ostavlja u prošlosti sve dosadašnje zahtjevne sisteme. Usavršena tehnologija pomaže umanjenju poteškoća s astmom i poboljšava kvalitet zraka. Naš novi ventilacijski sistem predstavlja smanjenje sporednih troškova i povećava kvalitet života, te ispunjava sve ostale zahtjeve. Ovaj proizvod je razvijen u saradnji sa Zehnder Group, vodećim proizvođačem na tržištu luksuznih ventilacionih sistema sa rekapitulacijom energije u Evropi.

Provjetravanje
S obzirom da današnji prozori odlično dihtuju, izmjena zraka u prostorijisvedena je na minimum, što može uzrokovati pojavu plijesni u Vašem stanu, kao i kondenzaciju vode na staklenim površinama. Pravilno provjetravanje prostorija ključno je rješenje tog problema, jer veća količina svježeg zraka struji kroz stan i samim time može primiti veću količinu vlage na sebe. Vlažnost zraka u vašem stanu trebala bi biti između 30 do 50%.

Kondenzacija
Kondenzacija je prirodna pojava koja se događa na hladnim površinama prilikom visoke koncentracije vlage u zraku. Češće se događa zimi kad je veća temperaturna razlika unutra i vani. Što je koncentracija vlage u zraku viša, to je potrebno češće prozračivanje. Topli zrak može apsorbovati više vodene pare nego hladni. Onaj dio vodene pare koji zrak ne može primiti na sebe kondenzuje se na okolnim površinama. Prema tome, što više vlage proizvodimo, sobna temperatura trebala bi biti veća.