Koncept pasivne kuće funkcioniše samo u slučaju da se toplotna izolacija pametno osmisli i godišnju potrošnju toplotne energije snizi na 15 kWh po metru kvadratnom. Zgrada se tada može grejati iz pasivnih izvora energije i nema potrebe za dodatnim sistemom grejanja.

 

Prozorski sistem je jedan od najvažnijih sastavnih delova jednog objekta. Uski profili TROCAL 76, sa aluminijumskom oblogom pružaju moderan dizajn sa velikim staklenim površinama i pritom brinu za veće solarne, toplotne dobitke.

 

Institut za pasivne kuće, ift u Rozenhajmu, obračunava shodno zahtevu DIN EN ISO 10077-2 toplotne vrednosti PVC rama prozora. Uslov je vrednost od Uf< 0,96 W/(m²K). Krajnji efekat nije samo pogodnost kroz koeficijent toplotne provodljivosti rama, već i celokupnog prozora. On mora da bude ≤ 0,8 W/(m²K)
Sistem sa ivičnim zaptivkama TROCAL 76 postiže vrednost od 0,93 W/(m²K) zahvaljujući obema upgrade (naprednim) tehnologijama AluClip Pro i proEnergyTec, upravo one vrednosti koje propisuje ift-smernica WA-15/2.

 

TROCAL 76 AluClip Pro nudi najbolje iz oba sveta: PVC i aluminijum u jednom inovativnom sistemu.

 

PVC nudi optimalnu toplotnu i zvučnu zaštitu kao i trajnu sigurnosnu funkciju. Aluminijum osvaja elegancijom, najboljom otpornošću na vremenske nepogode i velikim izborom paleta boja. Još jedna od prednosti je da aluminijum preuzima statičku funkciju, tako da čelično ojačanje u krilu prozora nije neophodno.

 

ift-smernica WA-15/2, navodi da se u varijanti pasivnih kuća, komore krila i rama u koje se stavlja uobičajeno stavlja čelično ojačanje, ispune izolacionom penom proEnergyTec. Sa ovom tehnologijom, koja se kasnije bez problema može reciklirati, dostižu se najviše vrednosti toplotne izolacije.
Naše greenline načelo: energetski efikasni prozorski sistemi, stabilizatori u svežem materijalu bez učešća olova i inteligentan koncept recikliranja, pružaju dodatan plus dugotrajnosti profila.

Glavne karakteristike
-TROCAL 76 sistem sa ivičnim zaptivanje, ift-smernica WA-15/2 za pasivne kuće.
-Petokomorna konstrukcija sa dubinom ugradnje od 76mm.
-Zahtevaju se sledeće vrednosti za pasivne kuće Uf-vrednost < 0,96 W/(m²K) und Uw-vrednost ≤ 0,8 W/(m²K).
-Kombinacijom AluClip Pro i proEnergyTec dostiže se Uf – vrednost od 0,93 W/(m²K).
-AluClip Pro preuzima statičku funkciju krila, nema potrebe za korišćenje čelika.
-proEnergyTec – ovom tehnologijom se komore u unutrašnjosti profila ispune izolacionom penom radi bolje toplotne izolacije.
-Trostruka stakla do 44 mm debljine.
-Elegantan aluminijumski dizajn: lakiranje, plastifikacija ili eloksaža – skoro bezgraničan izbor boja.

Profil