Kao posljedica neprekidnog istraživanja materijala osmišljen je novi način dorade koji nadmašuje postojeća ograničenja svojstvena drvetu i obogaćuje ga izvanrednim osobinama. Feel je jedinstvena površinska dorada drveta koja objedinjuje strukturalne karakteristike drveta i oblogu od čiste celuloze listopadnog drveta koja je impregnirana i tretirana specijalnim lakovima, otiskana sinkroniziranim porama uz potpuno nepostojanje formaldehida.
Feel je obloga koju karakteriše visoka otpornost na habanje, ogrebotine, mrlje izazvane toplotom, te nepromjenjivost boje prilikom izlaganja svjetlosti.
Za čišćenje možete koristiti najobičnije vrste deterdženta čime se izbjegava korištenje voska i naftnih derivata.
Na ovaj način savršenstvo linija i osjećaj dodira materijala ulaze u Vašu kuću, prilagođavaju se Vašem ukusu i potrebama dizajna i besprijekorno se uklapaju u Vaš izbor namještaja.
Feel obloga tako postaje element dopune dizajna enterijera: za one koji ne prepuštaju ništa slučaju i žele savršenstvo svog doma čak i kada se radi o doradi. Zamislite sklad koji možete stvoriti u jednom okruženju korištenjem iste dorade za vrata, prozore i namještaj.

 

Toplotna izolacija
Drvo ima prirodnu toplotnu izolaciju i znatno smanjuje energetske potrebe za grijanjem i hlađenjem. Drvo se ne zagrijava ljeti sunčevim zračenjem, a poboljšava toplotnu izolaciju u zimskom periodu.

 

Zvučna izolacija
Drvena konstrukcija okvira drvo-al nema šuplje dijelove u unutrašnjosti kao što je slučaj kada se radi o metalnim konstrukcijama, a ta činjenica je vrlo važna kako bi se poboljšala zvučna izolacija.

 

Zaštita okoline
Drvo je prirodan materijal. U procesu transformacije u lamelarni profil ne stvaraju se otrovne ni štetne čestice po okolinu. Energija koja je potrebna za dobijanje gotovog proizvoda je otprilike 300kWh/t što je vrlo skromno u odnosnu na druge materijale korištene u građevinarstvu (za aluminijum su potrebni 72500 kWh/t a 3500kWh/t za čelik).

 

Udobnost stanovanja
Zdravlje unutar građevine. Upotreba drveta dovodi do smanjenja unutrašnjih izvora onečišćenja koji izmjenjuju kvalitet zraka, stvaraju umjetna magnetna polja ili štetne gasove. Drvo omogućuje održavanje struktura u uslovima maksimalne geotermalne prozračnosti.

UNIFORM PROFILI

Uniform ZERO

Uniform COMPLANARE

Uniform TERMOSCUDO

Uniform HS – ZERO