Staklo je danas jedan od dominantnih građevinskih materijala koje kreira najveća dostignuća savremene arhitekture. Osim toga što daje važan pečat izgledu fasade, staklo mora odgovarati i brojnim funkcionalnim zahtjevima kao što su: zaštita od mraza, vrućine, buke itd. Pretežan dio tih zahtjeva predstavljaju različite zaštitne funkcije, koje mogu ponuditi samo savremena izolacijska i sigurnosna stakla.

Proizvodi
Izolaciona stakla

Izolaciona stakla-izo stakla su proizvedena od dva ili tri sloja ravnog stakla istih ili različitih debljina. Međustakleni prostor se može kombinovati sa lajsnama različitih debljina a može se dodatno puniti gasovima argon i krypton.

Sigurnosna stakla

Specijalna sigurnosna stakla za zaštitu ljudi i objekata proizvode se postupkom laminiranja i kaljenja.Sigurnosna stakla imaju povećanu čvrstoću kod savijanja, povećanu udarnu čvrstoću te time povećanu zaštitu od povreda.

Ogledala

U enterijeru ogledala, osim praktične, imaju i estetsku funkciju. Ogledala različitih veličina, oblika i stilova, sa ili bez okvira reflektuju svetlost, stvaraju iluziju dubine i proširenja prostora, a mogu i da prikriju nedostatke i nepravilnosti u enterijeru.

Stakla za građevinske i poljoprivredne mašine

Stakla za građevinske i poljoprivredne mašine, zbog prirode posla, vrlo često budu oštećena.

Izrađujemo sva ravna stakla za građevinske i poljoprivredne mašine po šablonu ili uzorku.

Galerija
Standardno IZO staklo
Protivpožarna stakla
Za zaštitu od buke Rw
Troslojna niskoemisiona Low-E + Argon
Sigurnosna i protivprovalna - VSG LAMINIRANA
Reflektujuća - STOPSOL, SUNGUARD, STOPREY
Stakla u boji - PERSOL, LACOBEL
Satinirana i pjeskarena