Klizni sistemi

Nudimo vrhunske proizvode i sistemska rješenja međunarodnih lidera na tržištu.

Unaprijeđena funkcionalnost i smanjena kompleksnost montaže kao i povećan broj varijanti otvaranja.

ASE_60_d_Karussell_Anordnung_01

Klizni sistemi nude dodatne mogućnosti dizajna zahvaljujući varijanti otvaranja sa uglom od 90 stepeni, uključujući ravni podni prag sa toplotnom izolacijom. Predviđen je elegantni dizajnerski magnetni stoper sa odgovarajućom ravnom drškom za vrata kao dodatna mogućnost.

Preklopno-klizni sistemi su jedinstveni na tržištu. Ispunjavaju aktuelne zahtjeve sa Uw-vrijednostima < 1,3 W/(m²K). Uzak vizuelni izgled i raznovrsnost tipova (po izboru u desno, lijevo, unutra ili spolja preklopivi elementi) čine ih ubjedljivim rješenjem za uzvišenu stanogradnju, ali i poslovne prostore kao što su restorani, hotelski objekti ili izložbeni prostori.

Klizni sistemi su izuzetno komfortabilni za rukovanje i prije svega se iz tog razloga i primjenjuju.

Karakteristike

Upravljanje

Bezbjednosne karakteristike

TREBATE NOVU STOLARIJU?

ZATRAŽITE PONUDU!

Kontaktirajte nas i u najkraćem roku šaljemo Vam ponudu.

Schüco International KG osnovao je 1951. godine Heinz Schürmann kao preduzeće za gradnju metalnih proizvoda za izloge, sa ukupno šest saradnika u Porta Westfalica pod imenom Heinz Schürmann & Co.

Preduzeće je 1964. godine preuzela kompanija OTTO FUCHS. Danas Schüco razvija i prodaje sisteme za obloge zgrada, između ostalog za jedno-porodične kuće, objekte i industrijske pogone. U spektar proizvoda ubrajaju se sistemi profila i pribora za gradnju prozora, vrata, fasada i ljetnih vrtova. Nadalje sistemi za balkone, zaštite od sunca, protu požarni i protu dimni sistemi kao i protu provalni sistemi, te sistemi koji ublažavaju štete od streljiva i eksplozija.

Schuco je jedan od vodećih dobavljača visokokvalitetnih sistema prozora, vrata i fasada izrađenih od aluminijuma i čelika. Milioni Schuco proizvoda koriste se širom sveta i zadovoljavaju najviše zahteve dizajna, udobnosti, sigurnosti i energetske efikasnosti.

Snaga učinkovitosti objekata ovisi o njihovom omotaču. On ne smije samo dopuštati arhitektonsku slobodu, već prije svega mora biti energetski učinkovit i osmišljen tako da je orijentiran na benefite. ALUKÖNIGSTAHL je vodeći specijalist u segmentu staklenih fasada na području srednje i jugoistočne Europe.

ALUKÖNIGSTAHL je preduzeće koje se već četiri generacije  nalazi u porodičnom vlasništvu. Ne samo zaposleni, već i brojni kupci su nam vjerni generacijama. Naše razumijevanje partnerstva podrazumijeva lični pristup, profesionalnu uslugu, lojalnost, istrajnost. Sveobuhvatni paket naših usluga je jedinstven i priznat u građevinskoj branši. Za nas, partnerstvo predstavlja uzajamni poticaj za postizanje maksimalnih rezultata, a to je „motivacioni motor“, koji omogućava naš zajednički uspjeh.

Svojim partnerima ALUKÖNIGSTAHL nudi sveobuhvatni paket profesionalnih usluga u svim fazama realizacije građevinskog projekta. Ekipe naših savjetnika razvijaju nove proizvode i pomažu Vam pri odabiru optimalnih komponenti sistema za Vaš konkretni projekat. Tijesna saradnja na planu primjene tehnoloških procesa u proizvodnji, načina obrade materijala, školovanja kadrova i softverskih rješenja garantuje da će projektni planovi biti realizovani racionalno, efikasno i kvalitetno.