Prozori

Nudimo vrhunske proizvode i sistemska rješenja međunarodnih lidera na tržištu.

Prozori od nehrđajućeg čelika povećavaju slobodu dizajna za individualnu arhitekturu zgrada.

Bilo da se radi o prozorima s ostakljenim rešetkama, zakrivljenim prozorima ili potpuno ostakljenim površinama, svi prozorski sistemi su dostupni u toplotnim ili neizoliranim verzijama. Ovakvi prozorski sistemi pokazuju svoje prednosti u novim zgradama, kao i u obnovi postojećih zgrada.

Uz to, zadovoljavaju najviše zahtjeve u pogledu sigurnosti i zaštite od požara, kao i mehaničke čvrstoće i trajnosti.

Sa smanjenom dubinom ugradnje, prozorski sistemi (suhi ili mokri ostakljeni) mogu se ugraditi u ravnu, čak i u plitku okolnu konstrukciju, a opet osiguravaju visok stupanj krutosti. Testirani, sistematizovani okovi dostupni su za sve uobičajene tipove otvora.

Karakteristike

Upravljanje

Bezbjednosne karakteristike

TREBATE NOVU STOLARIJU?

ZATRAŽITE PONUDU!

Kontaktirajte nas i u najkraćem roku šaljemo Vam ponudu.

Ono što je 1923. godine počelo kao obrtnička radionica Josefa Jansena iz Oberrieta, razvilo se u high-tech-preduzeće, koje posluje na međunarodnom tržištu. Pri tome su zadržane tipične Jansen vrijednosti. Tadašnji pionirski duh očituje se i u današnjim proizvodima i uslugama.

Danas Jansen AG proizvodi i prodaje varene i vučene precizne čelične cijevi kao i sisteme profila od čelika i plemenitog čelika za prozore, vrata i fasade, te pvc proizvode za građevinu kao i industriju: proizvode koji garantuju  švicarsku kvalitetu, inovaciju, dugovječnost i energetsku održivost. Jansen-grupacija do danas je ostala u 100% porodičnom vlasništvu i zapošljava na međunarodnom novou oko 1.000 saradnika, od čega njih  cca. 60 izučava zanat.

Navedeno švicarsko porodično preduzeće ostvarilo je 2013. godine 285 miliona franaka prometa. Širom svijeta Jansen je aktivan preko predstavništva i partner preduzeća.

U proizvodnim pogonima u Oberrietu i Dingestädtu (D) dnevno se obrađuje 300 t sirovina, što od prilike odgovara težini airbusa A 380. Odnosno ukoliko bi se spojile sve cijevi, koje Jansen godišnje proizvede, mogao bi se dva puta obujmiti zemljin ekvator.