Fasade

Nudimo vrhunske proizvode i sistemska rješenja međunarodnih lidera na tržištu.

Fasadni čelični sistemi su potpuno izolovani sistemi zastakljujućih šipki, sa toplotnom zaštitnom konstrukcijom.

Bez obzira radi li se o novogradnji ili renoviranju postojećeg objekta, fasadni čelični sistemi i ostakljenje krova mogu se izvesti pomoću samo nekoliko modularnih komponenata. To omogućava arhitektima i dizajnerima da ispune različite zahtjeve za toplotnu i zvučnu izolaciju, kao i zaštitu od požara, postižući pritom potpuno integrisani dizajnerski izgled kompletnog objekta. Da bi se postigao efikasan strukturni dizajn čeličnih fasada, čelične fasade nude različite nosive sisteme: potpuno podržani rasponi, ugrađena jednostrana ili kontinuirana greda. Korištenje zavarenih konstrukcija omogućava izradu složenih elemenata i oblika po mjeri, precizno i prema zahtjevima. Čelični fasadni sistemi testirani su u skladu sa standardom proizvoda EN 13830.

Karakteristike

Zaštita od buke i požara

Bezbjednosne karakteristike

TREBATE NOVU STOLARIJU?

ZATRAŽITE PONUDU!

Kontaktirajte nas i u najkraćem roku šaljemo Vam ponudu.

Ono što je 1923. godine počelo kao obrtnička radionica Josefa Jansena iz Oberrieta, razvilo se u high-tech-preduzeće, koje posluje na međunarodnom tržištu. Pri tome su zadržane tipične Jansen vrijednosti. Tadašnji pionirski duh očituje se i u današnjim proizvodima i uslugama.

Danas Jansen AG proizvodi i prodaje varene i vučene precizne čelične cijevi kao i sisteme profila od čelika i plemenitog čelika za prozore, vrata i fasade, te pvc proizvode za građevinu kao i industriju: proizvode koji garantuju  švicarsku kvalitetu, inovaciju, dugovječnost i energetsku održivost. Jansen-grupacija do danas je ostala u 100% porodičnom vlasništvu i zapošljava na međunarodnom novou oko 1.000 saradnika, od čega njih  cca. 60 izučava zanat.

Navedeno švicarsko porodično preduzeće ostvarilo je 2013. godine 285 miliona franaka prometa. Širom svijeta Jansen je aktivan preko predstavništva i partner preduzeća.

U proizvodnim pogonima u Oberrietu i Dingestädtu (D) dnevno se obrađuje 300 t sirovina, što od prilike odgovara težini airbusa A 380. Odnosno ukoliko bi se spojile sve cijevi, koje Jansen godišnje proizvede, mogao bi se dva puta obujmiti zemljin ekvator.