Ostalo

Nudimo vrhunske proizvode i sistemska rješenja međunarodnih lidera na tržištu.

wictec-bullet-resistant-curtain-wall-system-wicona

Aluminijumski prozori i vrata pružaju održivu i fleksibilnu alternativu konvencionalnim materijalima zahvaljujući svojim mnogim prednostima, poput: dugotrajnosti, uskih vidljivih površina, raznovrsnog dizajna, jednostavnog održavanja, visoke razine sigurnosti, većih dimenzija, te mogućnosti recikliranja osnovnog materijala.

Klizni sistemi zauzimaju minimalno potrebnog prostora za otvaranje i zatvaranje, a s druge strane daju maksimalnu otvorenost prema vanjskom ambijentu. Širokim izborom profila, okova i brtvi moguća je izvedba raznih konstrukcijskih osobina, vodonepropusnosti, zrakonepropusnosti i zvučne izolacije.

Ulazna vrata zauzimaju središnje mjesto na svakom objektu i ostavljaju važan prvi dojam. Naša ulazna vrata mogu biti dizajnirana i napravljena prema vašim specifikacijama i stvaraju savršenu ravnotežu između estetike, dugotrajnosti i energetske učinkovitosti. 

Naši fasadni sistemi se koriste kao ovojnica zgrada, bilo da se radi o staklenim fasadama koje omogućuju maksimalni pristup svjetlosti, stvarajući udobno okruženje za boravak unutar zgrade, ili fasadnim oblogama, koje nude široku palate estetskih riješenja.

Prozori

Klizni sistemi

Ulazna vrata

Fasade

TREBATE NOVU STOLARIJU?

ZATRAŽITE PONUDU!

Kontaktirajte nas i u najkraćem roku šaljemo Vam ponudu.

U ALUMIL-u svakodnevno gradimo savršenstvo.Kroz naše savremene proizvodne pogone i strogu kontrolu kvaliteta tokom proizvodnje osiguravamo stvaranje vrhunskih proizvoda visoke dodatne vrijednosti. Naše kontinuirano istraživanje i razvoj dovodi da nudimo jedinstvena rješenja sa mnogim inovativnim stavkama koje u potpunosti zadovoljavaju potrebe naših kupaca. Sa više od 30 godina iskustva i 2200 zaposlenih, mi smo jedna od najnaprednijih kompanija u svijetu najsavremenijih proizvodnih linija u naših 12 fabrika u Evropi.

Volimo ono što radimo i zato želimo da budemo izvrsni u svim aspektima toga. Od danas, ALUMIL ima 12 fabrika u 6 zemalja.

Svijet se mijenja brzo i novi zahtjevi se rađaju svaki dan. Moderne zgrade zahtijevaju projektovanje i izgradnju sistema fenestracije sa visokim standardima. Fokusirajući se uvijek na specifikacije i zahtjeve najnaprednijih svjetskih tržišta, ALUMIL je stvorio asortiman proizvoda koji uključuje inovativne proizvode i savršeno odgovara modernim potrebama gradnje.

Potrebe naših kupaca vrlo su široke a takav je i naš portfolio proizvoda. Svaki od naših proizvoda dizajniran je sa jednom mišlju: Kako ponuditi najbolje moguće rješenje i povećati vrijednost za naše klijente.

Imajući u vidu dinamično i zahtjevno tržište koje se konstantno mijenja, odgovorili smo suvremenim opremanjem postrojenja za ekstrudiranje aluminija, elektrostatsko plastificiranje i anodno eloksiranje, kao i strojevima za obradu aluminijskih profila.

Proizvode koje nudimo tržištu su razne vrste aluminijskih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Svoj razvoj temeljimo isključivo na stvaranju vlastitog stručnog tima koji prati svjetske trendove u projektiranju i nude kompletne serije za proizvodnju aluminijskih sustava. Aluminijski profili i sustavi svojim dizajnom mogu biti prilagođeni specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji, od ideje do finalizacije proizvoda.

Kvalitetu i sljedivost u proizvodnom lancu kontroliramo po normama koje nam propisuju standardi ISO 9001 te CE znak. U cijelom proizvodnom lancu koristimo modernu tehnologiju i sredstva zaštite te vršimo stalnu kontrolu prema zahtjevima norme ISO14001:2015, koja je jamac naše brige za okoliš. Posjedujemo certifikate ISO 3834 i 15085-2, koji nam omogućavaju izvođenje zahtjevnih zavarenih aluminijskih konstrukcija. Svoje proizvode s površinskom zaštitom, proizvodimo sukladno certifikatima Qualicoat, Qualanod i Qualideco. Vršimo ispitivanje kvalitete naših sustava u ovlaštenim laboratorijima:  IFT- Rosenheim, GBD Bregenz i IGH-Zagreb.

WICONA je osnovana 1948. godine kao poslovna divizija Wieland Werkea u Ulmu. Sve aktivnosti u oblastima istraživanja, razvoja, marketinga, prodaje i usluga koordiniraju se u sedištu u Ulmu tokom 70 godina, preraslo je iz nekadašnjeg malog preduzeća u brend koji se zalaže za visoko specijalizovanu stručnost i tehničku kompetenciju u sistemskim rešenjima od aluminijuma.

Kao sistemska kompanija sa dugogodišnjim iskustvom, opskrbljujemo tržište realnim i ostvarivim konceptima za ljude i okoliš. Usklađivanje udobnosti korisnika sa ekološkim zahtjevima je ono što nas svakodnevno motivira i pokreće u razvoju energetski efikasnih sistemskih rješenja za održive omotače zgrada. Brojni WICONA projekti širom svijeta već su dobili međunarodno priznate certifikate za održivu gradnju, kao što su DGNB, LEED ili BREEAM. 

U WICONI smo uvjereni da se moderna građevinska arhitektura ne smije ograničiti. Kompleksne omotače zgrada sa posebnim tehničkim izazovima implementiramo na pojedinačne posebne strukture, na održiv način i orijentiran na budućnost. To je naša ključna kompetencija i osnova za naš globalni uspjeh. To je ono za šta se zalaže WICONA.