Ulazna vrata

Aluminijumska vrata pružaju izuzetno visoku mjeru efikasnosti i fleksibilnosti.

Ulazna vrata nude najviši učinak za stambene objekte i građevinske objekte koji se odnose na buduće standarde energetske efikasnosti.

Energetska efikasnost i toplotna izolacija igraju važnu ulogu u novogradnji, te kod sanacije stambene gradnje i javnih objekata.

Proširene zone izolacije, sistem neprekidnog srednjeg zaptivanja i specijalna izolacija staklenih ivica omogućavaju neprevaziđene sistemske osobine, kao što je zaptivanje na udare kiše od 300 Pa, kao i Uf-vrijednost od 1,4 W/m²K. Sa odgovarajućim 3-strukim zastakljivanjem ili prekrivenom ispunom krila moguće su izvanredne Ud-vrijednost od < 1,0 W/m²K. Na taj način Schüco već danas u svom programu ima standard toplotne izolacije za sutra.

Pored težišta energetske efikasnosti, proširenje asortimana za dubinu ugradnje od 90 mm vodi računa prije svega o zahtjevima komercijalne gradnje objekata u pogledu asortimana profila i okova.

Ravna konstrukcija vrata sa unutrašnjim otvaranjem je zbog svojih izvanrednih energetskih i fizičkih karakteristika predodređena za primjenu u vidu kućnih ili sporednih ulaznih vrata.

Pored ostalog, dodatni prostor za oblikovanje (kreiranje) proističe sa mogućom Soft Line verzijom dizajna u okviru prozora i staklenih lajsni, kao i primjena jednostrano i dvostrano pokrivajuće ispune krila.

Karakteristike

Upravljanje

Bezbjednosne karakteristike

TREBATE NOVU STOLARIJU?

ZATRAŽITE PONUDU!

Kontaktirajte nas i u najkraćem roku šaljemo Vam ponudu.

Schüco International KG osnovao je 1951. godine Heinz Schürmann kao preduzeće za gradnju metalnih proizvoda za izloge, sa ukupno šest saradnika u Porta Westfalica pod imenom Heinz Schürmann & Co.

Preduzeće je 1964. godine preuzela kompanija OTTO FUCHS. Danas Schüco razvija i prodaje sisteme za obloge zgrada, između ostalog za jedno-porodične kuće, objekte i industrijske pogone. U spektar proizvoda ubrajaju se sistemi profila i pribora za gradnju prozora, vrata, fasada i ljetnih vrtova. Nadalje sistemi za balkone, zaštite od sunca, protu požarni i protu dimni sistemi kao i protu provalni sistemi, te sistemi koji ublažavaju štete od streljiva i eksplozija.

Schuco je jedan od vodećih dobavljača visokokvalitetnih sistema prozora, vrata i fasada izrađenih od aluminijuma i čelika. Milioni Schuco proizvoda koriste se širom sveta i zadovoljavaju najviše zahteve dizajna, udobnosti, sigurnosti i energetske efikasnosti.

Snaga učinkovitosti objekata ovisi o njihovom omotaču. On ne smije samo dopuštati arhitektonsku slobodu, već prije svega mora biti energetski učinkovit i osmišljen tako da je orijentiran na benefite. ALUKÖNIGSTAHL je vodeći specijalist u segmentu staklenih fasada na području srednje i jugoistočne Europe.

ALUKÖNIGSTAHL je preduzeće koje se već četiri generacije  nalazi u porodičnom vlasništvu. Ne samo zaposleni, već i brojni kupci su nam vjerni generacijama. Naše razumijevanje partnerstva podrazumijeva lični pristup, profesionalnu uslugu, lojalnost, istrajnost. Sveobuhvatni paket naših usluga je jedinstven i priznat u građevinskoj branši. Za nas, partnerstvo predstavlja uzajamni poticaj za postizanje maksimalnih rezultata, a to je „motivacioni motor“, koji omogućava naš zajednički uspjeh.

Svojim partnerima ALUKÖNIGSTAHL nudi sveobuhvatni paket profesionalnih usluga u svim fazama realizacije građevinskog projekta. Ekipe naših savjetnika razvijaju nove proizvode i pomažu Vam pri odabiru optimalnih komponenti sistema za Vaš konkretni projekat. Tijesna saradnja na planu primjene tehnoloških procesa u proizvodnji, načina obrade materijala, školovanja kadrova i softverskih rješenja garantuje da će projektni planovi biti realizovani racionalno, efikasno i kvalitetno.