Sigurnosni sistemi

U trenucima sve veće pretrpanosti u našim gradovima, rastućih ekoloških problema i veće mobilnosti, mnogi ljudi osjećaju veću želju za pouzdanom sigurnošću.

Sigurnosni sistemi pružaju veću udobnost i osjećaj sigurnosti.

U građevinskoj industriji postoji niz propisa koje uzimamo u obzir tokom razvoja naših proizvoda – mnogo prije nego što se ti proizvodi pojave na tržištu. Tu spadaju ispitivanja koja su provodila neovisna tijela, poput ift Rosenheim i gbd Dornbirn. Oni pružaju dokumentovani dokaz da vrata, prozori, fasade, pregrade i klizne jedinice izrađeni od naših sistema čeličnih profila ispunjavaju potrebne sigurnosne standarde.

Da bi se definisali sigurnosni standardi za određene materijale, konstrukcije i komponente, uvijek postoje standard za ispitivanje i standard za klasifikaciju. Test standard određuje parametre za izvođenje testa. Standard klasifikacije ukazuje na to kako se proizvod može kategorizovati nakon što je uspješno prošao test pod navedenim parametrima.

Vrste sigurnosnih sistema

TREBATE NOVU STOLARIJU?

ZATRAŽITE PONUDU!

Kontaktirajte nas i u najkraćem roku šaljemo Vam ponudu.

Ono što je 1923. godine počelo kao obrtnička radionica Josefa Jansena iz Oberrieta, razvilo se u high-tech-preduzeće, koje posluje na međunarodnom tržištu. Pri tome su zadržane tipične Jansen vrijednosti. Tadašnji pionirski duh očituje se i u današnjim proizvodima i uslugama.

Danas Jansen AG proizvodi i prodaje varene i vučene precizne čelične cijevi kao i sisteme profila od čelika i plemenitog čelika za prozore, vrata i fasade, te pvc proizvode za građevinu kao i industriju: proizvode koji garantuju  švicarsku kvalitetu, inovaciju, dugovječnost i energetsku održivost. Jansen-grupacija do danas je ostala u 100% porodičnom vlasništvu i zapošljava na međunarodnom novou oko 1.000 saradnika, od čega njih  cca. 60 izučava zanat.

Navedeno švicarsko porodično preduzeće ostvarilo je 2013. godine 285 miliona franaka prometa. Širom svijeta Jansen je aktivan preko predstavništva i partner preduzeća.

U proizvodnim pogonima u Oberrietu i Dingestädtu (D) dnevno se obrađuje 300 t sirovina, što od prilike odgovara težini airbusa A 380. Odnosno ukoliko bi se spojile sve cijevi, koje Jansen godišnje proizvede, mogao bi se dva puta obujmiti zemljin ekvator.